У Шевченківському районі провели нараду з керівниками органів самоорганізації населення

09.06.2021 15:15

8 червня у районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулася семінар-нарада з керівниками органів самоорганізації населення.

Під час зустрічі була розглянута низка важливих питань щодо легалізації заробітної плати та впливу розміру сплаченого єдиного внеску на розмір майбутньої пенсії, змін до законодавства щодо оформлення та отримання субсидії та пільг, змін у тарифах в обслуговуванні зарплатних карток по відкритих договорах та презентація нових пропозицій АТ «Ощадбанк» у частині кредитування, в тому числі іпотечного для придбання житла тощо.

Чимало уваги учасники наради присвятили необхідності проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед мешканців приватного сектору району щодо заходів боротьби з карантинними рослинами, бур’янами, пожежної безпеки в лісових масивах, а також дотримання правил охорони електричних мереж.

Окрім цього, учасники заходу обговорили необхідність заміни вуличних інформаційних табличок на приватних будинках з назвами, що містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Також було приділено увагу вдосконаленню взаємодії ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» з органами самоорганізації населення щодо утримання території району в належному санітарному стані. Пропозиції стосувались необхідності активізувати роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо нових тарифів та зміни кольору маркувальної тари, спрощення бланків звітності, дотримання правил етичної поведінки в спілкуванні з абонентами та багато інших.

На поставлені питання, зауваження були надані відповіді, а деякі порушені питання було взято на контроль районної адміністрації.