У Запоріжжі до дня народження Туристичного інформаційного центру відкрили мистецьку виставку

25.06.2021 13:13

25 червня Туристичному інформаційному центру Запоріжжя виповнилось три роки. На честь цієї дати відкрили виставку «Місцеві творці».

Експозиція картин і фотографій із видами Запоріжжя розташувалась на вході до ТІЦу. Тут представлені близько двох десятків робіт видатних митців Запоріжжя - Євгенії Шагоян, Наталії Коробової, Маріанни Смбатян, Олександра Глухова, Сергія та Ігоря Лаврових, Леоніда Томіліна, Олесі Полевої, Оксани Хижняк, Еріки Равич, Ксенії Доброчинської.

- Ми запропонували нашим запорізьким художникам і фотографам надати 1-2 роботи, присвячені Запоріжжю. Тут є знайомі кожному містянину вулиці, пейзажі, герої, з якими асоціюється наше місто. Але найголовніше, що об’єднує усі представлені твори – любов до Запоріжжя і його неймовірної краси, - зазначив виконуючий обов’язки директора Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

Нагадаємо, Туристичний інформаційний центр відкрив двері для туристів три роки тому. За цей час послугами закладу скористалась чимала кількість людей – більше 3 тисяч іноземних туристів та понад 50 тисяч місцевих мандрівників. Також працівники Турцентру запустили 54 турпродукти. Це не просто екскурсії, а готовий комплекс послуг, який дає можливість туристу не лише придбати квиток і відвідати локацію, а й скористатися трансфером, послухати гіда тощо. Окрім цього, минулого року було відкрито відділ Туристичного інформаційного центру в новому терміналі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Цього року планується відкрити такий же відділ на центральному залізничному вокзалі «Запоріжжя-I».

- Головне досягнення нашого Турцентру - це те, що кожного дня тут проводять різноманітні заходи, виставки, акції, його активно відвідують гості нашого міста і його мешканці. Сотні заходів, тисячі відвідувачів, наші ексклюзивні туристичні продукти – нам є чим пишатися. Чотири роки тому те, що Запоріжжя буде розвиватися як туристичне місто, здавалося неможливим. На сьогодні в цьому вже немає жодних сумнівів. До карантину завдяки нашим зусиллям туристичний потік виріс на 300%, - наголосила заступниця директора-начальниця управління туризму департамента культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Окрім виставки протягом дня на відвідувачів ТІЦу чекатимуть анонси екскурсій, цікаві факти про заклад, спогади про найбільш пам’ятні моменти за 3 роки роботи тощо.