В районах Запоріжжя провели урочистості до Дня Конституції України

25.06.2021 16:00

28 червня наша країна відзначає велике державне свято – День Конституції України. Конституція увійшла у суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

З нагоди Дня Конституції України в районах Запоріжжя відбулись урочистості. У Шевченківському районі відбулось урочисте зібрання та покладання квітів біля погруддя Т.Г. Шевченка. Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто поліг за волю та незалежність України, воїнів, які загинули у війні на сході України.

Для всіх присутніх на заході лунали вірші та пісні у виконанні вихованців та викладачів гуртка сценічної майстерності Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району, запорізької дитячої школи мистецтв №4.

Завершився захід покладанням квітів до погруддя Великого Кобзаря.

Під час проведення заходу на площі Тараса Шевченка працювала виставка декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, підготовлена творчою молоддю Шевченківського району «Наша творчість тобі - Україно!».

У Вознесенівському районі керівникам правоохоронних органів, закладів охорони здоров’я та освіти, фахівцям районної адміністрації міської ради Запорізької міської ради по Вознесенівському району, котрі працюють на благо міста, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Віталій Лисенко вручив почесні відзнаки «За сприяння розвитку Вознесенівського району, грамоти районної адміністрації міської ради.

У Дніпровському районі святковий захід провели у парку Енергетиків біля набережної Правобережного пляжу.

Голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району Віталій Змієнко привітав жителів району зі святом, побажав міцного здоров’я, добробуту і затишку в родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України – народовладдя, гуманізму та законності.

Найкращих жителів району відзначили Почесними грамотами районної адміністрації.

Святковий концерт для всіх присутніх підготували і провели викладачі дитячої музичної школи № 3 та дитячої музичної школи № 5.