У Запоріжжі козаки зійшлися в боях «Лава на лаву»

08.10.2017 13:40

Сьогодні, 8 жовтня, на каскаді фонтанів «Райдуга» проходить Всеукраїнський козацький фестиваль «Лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго. Змагання присвячені святкуванню Дня міста і традиційно проходять на другий день Покровського ярмарку.

Помірятися силою приїхали команди із Запоріжжя, Енергодара і Дніпра. У змаганнях беруть участь як діти, так і дорослі.

- Уже стало доброю традицією в День народження Запоріжжя проводити козацькі бої «Лава на лаву». Варто відзначити, що з кожним роком кількість учасників зростає, все більше команд приїжджають з інших міст і областей України. Великим поштовхом до розвитку стало те, що міністерство молоді та спорту України вже затвердило офіційні правила змагань «Лава на лаву». Наступним етапом буде внесення боїв в єдину кваліфікацію видів спорту. Тепер Запоріжжя по праву буде вважатися родоначальником почесного, народного, сильного духом виду спорту, а змагання стануть ще популярнішими серед жителів Запоріжжя, - зазначив директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Павло Бланк.

Також гості та учасники заходу зможуть покуштувати найвідоміше козацьке блюдо - куліш. За оригінальним рецептом виготовлено близько 200 літрів кулешу.