У Запоріжжі стартує прийом проектів на участь у Громадському бюджеті-2019

16.04.2019 16:16

З 1 травня розпочнеться прийом проектів на участь у Громадському бюджеті-2019. Громадські ідеї, які отримають найбільшу підтримку містян, будуть реалізовані у наступному році.

З 1 по 31 травня у Запоріжжі будуть приймати проекти для участі в Громадському бюджеті-2019. Щоб взяти участь у голосуванні, необхідно заповнити електронну форму на платформі «Громадський бюджет» і подати документи у паперовій формі до управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради. Завантажити бланк-заяву та підписний лист можна на офіційному сайті міської влади.

Як розповіла голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету Катерина Акула, у Запоріжжі програму Громадського бюджету започатковано у 2016 році. Механізми її реалізації постійно вдосконалюються. У 2017 році було вдвічі збільшено фінансування громадських ініціатив порівняно з попереднім роком, до 10 млн гривень. У 2019 році було внесено зміни у положення про Громадський бюджет, які стосуються вимог до подання та розгляду проектів, порядку голосування та підрахунку голосів.

- Протягом місяця, з 1 по 31 травня, ми чекаємо активних громадян, які хочуть втілити цікаві та необхідні місту ідеї. Знайти бланки реєстрації та підписні листи, а також зареєструвати свій проект можна на сайті «Громадського бюджету». Подавати проекти можуть всі запоріжці, які проживають у місті, постійно працюють тут, а також внутрішньо переміщені особи. Вік авторів - від 16 років. Запрошую всіх взяти участь та запропонувати цікавинки, які змінять Запоріжжя вже наступного року, - розповіла Катерина Акула.

Більш детально з вимогами до проектів можна ознайомитись на офіційному сайті Запорізької міської ради у розділі «Громадський бюджет». Перед подачею проекту на участь у громадському бюджеті необхідно обов'язково ознайомитись з Положенням про Громадський бюджет у місті Запоріжжі та примірним цінником типових робіт для підготовки проектів Громадського бюджету. Відбір проектів буде проводити Координаційна рада з питань Громадської бюджету.

Нагадаємо, міський проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року. У 2017 році було реалізовано 21 проект-переможець, у 2018 році втілені 33 проекти, у 2019 році - 50.