Запорізький аеропорт перевищив відмітку в 400 тисяч пасажирів

09.12.2019 16:24

Незважаючи на те, що до кінця року залишився ще майже місяць, запорізький аеропорт вже впевнено перейшов відмітку в 400 тисяч пасажирів, що, нагадаємо, є минулорічним рекордом. Для порівняння, в 2015 році цей показник не досягав і 200 тисяч пасажирів.

Згідно зі статистичними даними, на кінець листопада через запорізьку повітряну браму пройшло майже 393 тисячі людей, що на 6,3% більше, ніж минулого року. З них 295 тисяч на міжнародних рейсах та 97,5 тисяч на внутрішніх. Таких показників вдалося досягти, незважаючи на ремонт злітно-посадкової смуги, який тривав понад півтора місяці.

Також аеропорт суттєво перевищив показники за листопад поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема загальна кількість пасажиропотоку збільшилась на 37,5% з 33 до 45,5 тисяч пасажирів. На внутрішніх напрямках зростання склало 85,5% та 22% міжнародних.

Нагадаємо, масштабні зміни в запорізькому аеропорту почалися в 2016 році зі стартом реалізації програми розвитку аеропорту Володимира Буряка. За 2 роки вже майже добудований новий термінал, капітально відремонтовано злітно-посадкову смугу. Зріс не лише пасажиропотік, а й кількість рейсів із Запоріжжя. З відкриттям нового терміналу їх стане ще більше.

Доступнішими стають і ціни на авіаперельоти. Лише цього року український лоукост SkyUp відкрив 3 рейси з Запоріжжя – бюджетний до Києва, а також рейси до Шарджі та Тель-Авіва. Окремо зазначимо, що в листопаді запорізький аеропорт розпочав співробітництво з угорським лоукостом, авіакомпанією WizzAir. Завдяки цьому вже у березні 2020 року планується відкрити одразу 6 рейсів до країн-членів Євросоюзу, зокрема до Будапешта, Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Кракова.