У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

24.01.2020 14:00

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 23 січня до студії завітав заступник міського голови Володимир Волобуєв та відповідав на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією на початку програми гість розповідає про найважливіші події тижня. Зокрема було піднято питання, що неабияк стурбувало не лише міську владу, а й усю запорізьку громадськість. Минулого тижня на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» пройшли обшуки. Відбулася виїмка документів, у тому числі тих, які не мали відношення до кримінальної справи, за якою проводяться слідчі дії. Серед них і документи, які стосувалися будівництва нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту. У результаті заплановане на березень введення терміналу в експлуатацію опинилося під загрозою. Також під питанням і початок роботи нових авіаційних рейсів, які мали почати працювати навесні.

- Чимало людей вже придбали квитки на нові рейси до Європи і нині їх заплановані подорожі знаходяться під великим питанням. Думка міського голови, депутатського корпусу, зважаючи на те, що 2020 рік буде дуже насиченим та важким, усі ці дії - ніщо інше, як політичний тиск. Є інформація, що обшуки будуть проводитися і в департаментах та комунальних підприємствах. Ми відкриті, ми готові надавати усі необхідні документи, готові співпрацювати і виконувати усі необхідні дії у межах діючого законодавства – нам нема чого приховувати, - зазначив Володимир Волобуєв.

Розповів гість студії і про роботу комунальників, які, у зв’язку із погіршенням погодних умов, працювали у підсиленому режимі. Особливо небезпечні місця на тротуарах, майданчиках зупинкових комплексів були оброблені антиожеледними матеріалами. У цілодобовому режимі комунальники працювали на вихідних у Хортицькому, Дніпровському та Вознесенівському районах – саме там більш за все випало першого цієї зими снігу.

Нагадав Володимир Волобуєв про здійснення перерахунку оплати за опалення та гарячу воду. Такі дії проводяться концерном «Міські теплові мережі» за дорученням міського голови у зв’язку зі зниженням вартості природного газу.

- Ми знаємо, що багато мешканців скаржаться на те, що не бачать перерахунку або не знають, як він був прорахований. У кожній платіжці все чітко прописано, окремою графою. У нас була оперативна нарада, яку проводив міський голова, де він чітко поставив завдання міським службам ("1580", тепломережам) - на всі питання надавати повну інформацію. Кожен мешканець має розуміти,  які цифри відображені в платіжках, - розповів заступник міського голови.

У другій частині програми запоріжці мали змогу задати Володимиру Волобуєву питання. Звернутися можна було телефоном чи написавши на сторінку у Фейсбук. Зокрема мешканців цікавив стан доріг у місті та проведення їх ремонтів, можливість будівництва наземного переходу біля парку «Дубовий гай», будівництво сміттєпереробних заводів, створення додаткових муніципальних маршрутів, монетизація пільгового проїзду тощо.