Депутати затвердили коефіцієнти перерахунку оплати за опалення та гарячу воду

28.01.2020 18:25

Під час чергової сесії Запорізької міської ради депутати розглянули і затвердили систему коефіцієнтів для здійснення перерахунку оплати за опалення та гарячу воду за грудень.

24 грудня Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову, що стосується питань нарахування плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу. Відповідно до цього підприємства теплопостачання отримали можливість здійснювати перерахунок оплати споживача, якщо фактична ціна на газ відрізняється від закладеної в тарифі на рік. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Володимира Буряка концерн «Міські теплові мережі» підготував необхідні документи і здійснив перерахунок споживачам. За грудень економія для містян склала 24,5 % від передбаченого на рік тарифу. Сума перерахунку була відображена окремою графою в платіжці. Подібні фінансові розрахунки заплановано здійснювати у залежності від встановленої в країні вартості природного газу. Очікується, що вона буде змінюватися щомісяця.

Було прийняте відповідне рішення виконкому, яке сьогодні затвердили депутати. Зазначимо, у результаті перерахунку втрати концерну «Міські теплові мережі» за грудень складуть приблизно 81 мільйон гривень. У свою чергу це може призвести до зниження рівня розрахунків концерну за спожитий природний газ. Необхідно буде розглянути джерела покриття цих збитків для забезпечення стабільної роботи концерну «Міські теплові мережі» протягом опалювального сезону.

Результати затвердженого перерахунку вказані у документі, розміщеному нижче.