У Запоріжжі відзначили найкращих педагогів дошкільної освіти

23.09.2021 18:20

Сьогодні, 23 вересня, в обласному центрі відбулось урочисте нагородження переможців та учасників першого міського марафону «Сучасний педагог».

Перший міський марафон «Сучасний педагог» – це відкритий освітній простір для популяризації кращих зразків педагогічного досвіду, стимулювання творчого потенціалу і професійного зростання, вдосконалення іміджу професії педагогів закладів дошкільної освіти.

- Подібний марафон у Запоріжжі проводиться вперше. Дуже знаково, що нагородження проводиться напередодні Дня дошкілля. Запорізькі педагоги вкотре підтвердили, що вони креативні, творчі, особливі люди, які мають гарний і якісний підхід до дітей. І я впевнений, що представлені надбання обов’язково будуть втілені у галузі дошкільної освіти, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Марафон проходив у два етапи – районний та міський. У конкурсі взяли участь 80 педагогічних працівників дитсадків Запоріжжя. Освітяни представили свій досвід у п’яти номінаціях: «Вихователь – новатор груп раннього віку», «Вихователь – новатор груп загального розвитку», «Інструктор – новатор з фізичної культури», «Музичний керівник – апгрейд у професії», «Сучасний практичний психолог/соціальний педагог/вчитель-дефектоло/вчитель-логопед».

- Педагог – це одна з найповажніших професій, а вихователь – це педагог, який вкладає в дитину самі ази, фундамент усього нашого життя. Тому дуже доречно, що ми відзначили напередодні професійного свята найкращих педагогів-дошкілят Запоріжжя, - наголосив директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

За результатами проведення обох турів було визначено 27 переможців. Сьогодні вони отримали дипломи, відзнаки та подарунки.