У Запоріжжі на базі гімназії №71 відкрили багатофункціональний стадіон

21.10.2017 15:14

Другий мультифункціональний стадіон відкрили сьогодні, 21 жовтня, в запорізькій гімназії № 71.

У заході взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, представники депутатського корпусу, учні, батьківська громадськість.

- Цього року ми реалізуємо один з найуспішніших і довгоочікуваних проектів - будівництво семи багатофункціональних спортивних стадіонів, де можуть займатися не тільки учні шкіл, а й усі мешканці Запоріжжя. Нам вдалося побудувати стадіони європейської якості. Тут передбачені майданчики для заняття футболом, волейболом, баскетболом, гандболом, є тенісні столи, тренажери для силових вправ і навіть дитячий майданчик, щоб учні молодших класів могли не тільки зайнятися спортом, а й провести час в своє задоволення. Приємно, що ми привчаємо наших дітей до кращого, і забезпечуємо їх усім необхідним. Я пам'ятаю стадіон, який був у нас в школі. Він мало був схожий на той, який ми відкриваємо сьогодні. Я впевнений, що і учні, і жителі довколишніх будинків із задоволенням будуть проводити тут час і долучатися до спорту і здорового способу життя, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Як розповіла директор гімназії № 71 Людмила Терновська, і педагогічний колектив та учні, і батьки раді, що саме на базі цієї школи був побудований такий сучасний, багатофункціональний спортивний комплекс. Займатися спортом тут будуть не тільки школярі, а й вихованці міських ДЮСШ, а також жителі навколишніх будинків.

Нагадаємо, в 2017 році з міського бюджету виділено 65 млн. грн. на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонов. Первий стадіон був відкритий 10 вересня в Комунарському районі на базі міської спеціалізованої школи № 7. Такі ж стадіони відкриються: в Дніпровському районі у школи № 100, в Олександрівському районі біля 98-го колегіуму, в Шевченківському районі у школи № 93, в Хортицькому районі у 92-ї школи, в Заводському районі у 33-й школи.