Черга в дитячі садки Запоріжжя скорочується

24.10.2017 12:55

В дитячому садку № 284 «Росинка», що знаходиться в Шевченківському районі, відкрили додаткову групу для дітей дошкільного віку.

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав цей дошкільний заклад, поспілкувався з педагогами та батьками вихованців дитячого садку, привітав їх з відкриттям нової групи.


- Одна з найголовніших міських програм - програма по скороченню черги в дитячі садки Запоріжжя успішно реалізується. За півтора року нам вдалося додатково відкрити 1000 місць в дошкільних установах міста. У 2018 році ми плануємо повністю прибрати чергу в дошкільні установи та почати розвантажувати ті групи, в яких це необхідно робити. Якщо говорити про дитячі садки Шевченківського району, внаслідок того, що в ДНЗ №284 «Росинка» відкрилася додаткова група, черга по району скоротилася на 20 дітей, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Як розповіла завідувачка дошкільного закладу Олена Вороніна, крім нової дитячої групи, в «Росинці» зробили капітальний ремонт харчоблоку, відремонтували дах, довели до ладу доріжки. Для відкриття нової групи відремонтували крило будівлі, замінили вікна, міжкімнатні двері, сантехнічне обладнання, зробили облицювання плиткою стін умивальної кімнати, відновили паркет. Також у садок придбали нові меблі, килим, посуд, електричні бойлери, постільну білизну, гардини, музичний центр, рушники, іграшки, методичні посібники та відремонтували павільйони для прогулянок.
 

ДНЗ № 284 «Росинка» функціонує з 1986 року. Дитячий садок розрахований на 14 вікових груп. Зараз функціонує 12 груп, в яких займаються 226 дітей. Є окремі групи компенсуючого типу, з них одна група для розумово відсталих дітей цілодобового перебування, чотири групи для дітей із затримкою психічного розвитку.