У Запоріжжі планують закупити 5 автобусів в рамках реалізації проектів «зелених» інвестицій

25.10.2017 21:22

Сьогодні, 25 жовтня, проходить сесія Запорізької міської ради. В ході сесії депутати прийняли рішення «Про надання згоди на реалізацію проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій для придбання автобусів».

В рамках Кіотського протоколу до Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату в Запоріжжі розробляються проекти, спрямовані на скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Один з таких проектів - придбання КП «Запоріжелектротранс» 5 автобусів на скрапленому природному газі для заміни автобусів з двигунами на дизельному паливі. На даний момент на базі «Запоріжелектротрансу» налічується шість дизельних автобусів, рік випуску яких більше десяти років.

Використання скрапленого природного газу (CNG) відповідає найвищим стандартам екологічної безпеки «Euro». Виведення з експлуатації старих дизельних автобусів дозволить скоротити шкідливі викиди в атмосферу майже в 10 разів і отримати економію більш ніж 1,5 млн. грн. в рік на кожному автобусі за рахунок більш низької вартості CNG.

Як зазначив перший заступник міського голови Сергій Мішок, строк реалізації проекту залежить від рішень на державному рівні. Надання згоди від міської ради - це важливий процедурний крок для подальшої роботи.