У Запоріжжі Центр надання адмінпослуг розширює мережу та збільшує кількість послуг

25.10.2017 18:09

У Запоріжжі ведеться робота щодо подальшого розширення мережі філій Центру надання адміністративних послуг. Головна мета - вдосконалення системи надання адміністративних послуг та впровадження у повній мірі системи «єдиного вікна».

Нагадаємо, ще у березні 2015 року Запорізькою міською радою було прийнято рішення про затвердження міської цільової Програми створення у Запоріжжі філій Центру надання адміністративних послуг в Комунарському, Заводському, Вознесенівському та Дніпровському районах. Нині, роботи на всіх об’єктах виконані, об’єкти введені в експлуатацію і виконують свої функції.

Міською цільовою Програмою розширення мережі філій Центру надання адміністративних послуг у Запоріжжі передбачено створення ще трьох філій Центру. Філії будуть розташовані у Південному мікрорайоні по вул. Новокузнецька / вул. Автозаводська, 1/12, у Хортицькому районі по вул. Світла, 2 / пр. Інженера Преображенського, 1, у Шевченківському районі по пр. Моторобудівників, 34.

В ході сесії запорізької міської ради, депутати прийняли рішення подовжити дію програми на 2018 рік, передбачивши відповідні кошти згідно проектно-кошторисної документації на реконструкцію філії Хортицького району. А також виділити 314,842 тис. грн на поточний рік на завершення робіт по реконструкції філії Шевченківського району.

- В цьому році ми плануємо запустити в роботу філію Центру надання адміністративних послуг в Шевченківському районі. У наступному році - в Хортицькому. Таким чином, в наступному році в Запоріжжі у всіх районах міста будуть філії ЦНАП. Також підготовлено проект по Південному мікрорайону. Ми подали пропозицію включити фінансування по ньому в бюджет наступного року, - зазначив заступник міського голови Валерій Эделєв.

Також на розгляд депутатів винесено рішення «Про затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються через філії Центру надання адміністративних послуг у Запоріжжі». Загальна кількість адміністративних послуг, що надаватиметься через філії ЦНАП  збільшена зі 108 до 136. Нагадаємо, на момент відкриття ЦНАП у Запоріжжі – кількість послуг становила 47.

Прийняття рішення забезпечить прозорість, відкритість та зрозумілість дій у сфері надання адміністративних послуг, дозволить запоріжцям отримувати якісні послуги з мінімальними затратами часу та в комфортних умовах.