У Запоріжжі педагоги зі всієї України та міжнародні експерти обміняються новаторськими практиками у сфері дошкільної освіти

26.10.2017 11:08

31 жовтня в Запоріжжі розпочне роботу Перший Міжнародний педагогічний саміт «Дошкільна освіта: соціальний простір в умовах світової глобалізації». Саміт присвячений дошкільній освіті та її ролі в подальшому навчанні дитини.

Педагоги з усіх регіонів України та міжнародні експерти з Німеччини, США, Італії, Литви, Естонії, Казахстану, Франції, Кот-д'Івуар на різних локаціях обговорять актуальні тенденції і проблематику в системі дошкільної освіти, роль дитячих садків в освіті та розвитку дитини, обміняються досвідом і новітніми практиками. Результати роботи триденного саміту будуть представлені в Хартії «Освіта майбутнього» - підсумковому документі, який визначить стратегічні підходи розвитку системи дошкільної освіти на основі висновків вітчизняних педагогів-практиків і вчених міжнародного рівня.

Організатори заходу - департамент освіти і науки Запорізької міської ради. Партнери - консульства Республіки Кот-д'Івуар, Німеччини, США, Італії, Литви, Естонії, Казахстану, Франції; представники Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров'я України, Інституту модернізації змісту освіти; Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Всеукраїнський фонд «Крок за Кроком»; Міжнародна організація ТРИЗ; Міжнародний центр освітніх технологій; Національна академія державного управління при Президентові України; Інститут проблем виховання Національної Академії Педагогічних Наук України; керівники місцевого самоврядування; Всеукраїнські галузеві громадські організації; батьківська громадськість.

Відкриття саміту відбудеться 31 жовтня о 10:00 у великій залі Запорізької міської ради.