У запорізьких дитячих садках відкривають додаткові групи

27.10.2017 13:00

У дошкільному підрозділі ЗНВК № 63 відкрили додаткову групу для дітей раннього віку.

20 дітей займаються сьогодні в групі «Веселка», яка відкрилася в дошкільному підрозділі навчально-виховного комплексу № 63 в Шевченківському районі.

Раніше частина приміщення, в якому сьогодні розташувалася додаткова група, знаходилася в оренді. Ремонтно-відновлювальні роботи почалися в червні 2017 року. А з 1 вересня в групі вже проводилися повноцінні заняття.

Як проходить навчально-виховний процес в новій групі, перевірив сьогодні, 27 жовтня, заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Міська влада поставила перед собою мету - за два роки прибрати чергу в дитячі садки Запоріжжя. І на сьогодні можна з упевненістю сказати, що є певні успіхи - за півтора року нам вдалося додатково відкрити 1000 місць в дошкільних установах міста. Ми працюємо в двох напрямках - відновлення занедбаних дитячих садків і відкриття нових дошкільних груп в дошкільних установах і при школах. Уже відкриті два нові дитячі садки, на черзі - ще чотири. Що стосується цієї установи - приміщення знаходилося в оренді. Кімнати були в жахливому стані. Майже 1,4 млн грн. було виділено на те, щоб привести приміщення в порядок, закупити необхідні меблі, іграшки, постільну білизну, посуд і так далі. Тепер в 2-му Шевченківському мікрорайоні повністю закрита потреба в дитячих групах, і черги немає, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Як підкреслив заступник міського голови, паралельно з ліквідацією черги в дитячі дошкільні установи, в Запоріжжі працює програма по відновленню тіньових навісів на території дитячих садів. Було виділено близько 12 млн. грн. на установку нових павільйонів.

- Програма відновлення тіньових навісів, яка прийнята в місті в цьому році, - наймасштабніша з моменту побудови дитячих садків. У нас в місті є потреба в понад 500 павільйонах. Частина з них потребує ремонту. Приблизно 200 навісів взагалі немає на тих місцях, де вони повинні бути. Цей дитячий сад отримав 4 нових павільйони, і тепер діти зможуть проводити більше часу на свіжому повітрі, - розповів Анатолій Пустоваров.