У Запоріжжі педагоги обговорили методичні особливості роботи з учнями ромського походження

31.10.2017 09:00

Як повідомляє департамент освіти і науки міської ради, в Запорізькому навчально-виховному комплексі № 42 пройшов науково-методичний семінар «Використання сучасних технологій, засобів та методів роботи в загальноосвітніх навчальних закладах, де навчаються учні ромського походження» (з досвіду вчителів та представників громадських ромських організацій).

Семінар проводився департаментом загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України спільно з Міжнародним жіночим фондом «Чіріклі» в рамках програми Ромед-2 за підтримки Ради Європи та на виконання Плану заходів щодо реалізації державної Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

В семінарі взяли участь представники міністерств культури, освіти і науки України, наукові співробітники відділу навчання мов національних меншин та зарубіжної літератури Інституту педагогіки НАПН України, представники ромського жіночого фонду «Чіріклі», педагогічні працівники з інших областей, заступник начальника департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська, директори шкіл Запоріжжя, педагоги.

Учасники семінару відвідали виховний захід в 9 класі Запорізького НВК № 42 «У пошуках толерантності», ознайомилися з «Основними напрямками діяльності навчальних закладів з учнями ромської національності». Представниця ромського жіночого фонду «Чіріклі» озвучила проблемну тематику «Рома: історія, культура, ситуація».

На семінарі були обговорені питання щодо формування полікультурної, громадянської та соціальної компетентності педагогів та учнів, виховання взаємоповаги, толерантності в умовах реформування загальної середньої освіти.