У Запоріжжі стартував міський проект «Управлінська сотня кадрового резерву» 2017-2018 років

03.11.2017 12:54

Сьогодні в Запоріжжі відбулося урочисте відкриття осінньої сесії «Кадровий менеджмент в Запоріжжі - teambuilding» міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву» в 2017-2018 навчальному році.

Проект проводиться в Запоріжжі другий рік поспіль за підтримки міської влади. Він є унікальним, аналогів йому немає в Україні. Його учасники - кращі представники сфери освіти міста, які пройшли відбірковий етап. В рамках проекту вони пройдуть інтенсивний курс навчання, заслухають лекції, візьмуть участі в тренінгах та майстер-класах.

З відкриттям першої сесії учасників і гостей проекту привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогоднішні реалії життя, постійні процеси глобалізації, динаміка сучасності не залишають нам інших можливостей, крім як безперервне вдосконалення. Ми щодня стикаємося з новими викликами і для цього потрібні нові формати, нові рішення і проекти. Сучасна система освіти готує дітей до дорослого життя, в яке вони увійдуть через 10-15 років. Тому вже сьогодні ми їм повинні давати освіту майбутнього. А для цього потрібні нові ідеї і рішення. Тому другий рік поспіль ми реалізуємо проект «Управлінська кадрова сотня». Ми підбираємо і розвиваємо нових управлінців в системі освіти для того, щоб впроваджувати нові підходи і рухатися вперед, - сказав Анатолій Пустоваров.

В ході роботи сесії були підбитіі підсумки проекту, реалізованого минулого навчального року. Його формат був різновекторним. Протягом 2016-2017 років було проведено 3 сесії з VIP-спікерами, авторські творчі майстер-класи та інтенсиви, міські вебінари, тренінги з управлінського менеджменту. За результатами проекту троє його кращих учасників призначені на посади директорів загальноосвітніх шкіл Запоріжжя.

Як зазначила, виступаючи перед учасниками проекту, директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, дуже важливо мати розуміння системи управління освітою.

- Перед нами стоїть виклик часу, стосовно того, що ми зобов'язані створювати умови для розвитку нової генерації управлінських кадрів в системі освіти. Я бажаю Вам бути здатними до змін, адже саме ми сьогодні вирішуємо, куди буде рухатися система освіти, - сказала Юлія Погребняк.

Перша сесія проекту в цьому році була організована в трьох тематичних блоках: інтерактивний, практичний і спілкування з VIP-спікерами. В рамках сесії пройшли управлінські інтенсиви «Сучасний керівник: шлях до майстерності і успіху» від керівників навчальних закладів та авторські майстер-класи від VIP-спікерів: доктора педагогічних наук, професора, завідувача відділом навчання української мови та літератури Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Ніни Голуб, співзасновника і директора зі стратегічного розвитку приватної школи «Афіни», президента International Academy of Tutoring (м.Київ) Олексія Грекова, засновника і керівника консалтингової компанії «Getmanchuk Group », бізнес-тренера, Євгенія Гетьманчук, гештальт-терапевта, вихователя-методиста вищої категорії, фахівця за інтегрального навчання і виховання м. Запоріжжя Аліни Переверзєвої.