Запорізька гімназія №46 відзначила 80-річний ювілей

04.11.2017 08:39

Запорізька гімназія №46, що в Заводському районі, відкрилася в 1937 році, в роки будівництва найбільших запорізьких промислових підприємств.

3 листопада навчальний заклад відзначив свій 80-річний ювілей. Привітати педагогічний колектив школи та її учнів прийшли заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, голова Заводської районної адміністрації Андрій Баєв, представники найбільших промислових підприємств міста, директори інших шкіл, батьківська громадськість.

- 46 школа - один з кращих навчальних закладів міста, на нього рівняються колективи інших шкіл. З початку своєї роботи 46 гімназія та її педагогічний колектив закладали традиції освітньої системи Запоріжжя. 80 років - це серйозний ювілей, знакова дата. Я щиро вітаю і педагогів, і учнів, і випускників з цим чудовим святом, бажаю подальшого розвитку і процвітання, - побажав Анатолій Пустоваров.

Колектив школи підготував для гостей свята яскраву концертну програму.

У 1937 році в Заводському районі Запоріжжя відкрилася школа № 46. У 1957 році СШ №46 стала першою школою з профільним напрямом - поглибленим вивченням німецької мови. У 1983 році був створений єдиний в Україні технічний центр з замкнутою телевізійної системою, і навчальний заклад став опорною школою Центрального інституту удосконалення вчителів. У 1993 році школі було присвоєно статус гімназії. Більше 25 років школа підтримує зв'язок з гімназією ім. Берти фон Зуттнер з міста-побратима Оберхаузена. Учні 46-1 гімназії - переможці Всеукраїнських олімпіад III і IV рівнів, конкурсу-захисту наукових робіт Малої Академії наук України, активні учасники міжнародних молодіжних проектів.