Найбільший з семи районних стадіонів відкрився на базі школи №100

14.11.2017 14:10

Багатофункціональний спортивний стадіон відкрився сьогодні, 14 листопада, на базі Запорізької спеціалізованої школи № 100 в Бородінському мікрорайоні. Це найбільший з 7 районних стадіонів, які будуть побудовані в 2017 році. Тут проводяться заняття фізкультурою для учнів одразу двох шкіл: № 100 і №69. На новому стадіоні також зможуть займатися спортом і жителі довколишніх будинків.

Стадіон, який відкрився на базі школи №100, - третій із запущених в експлуатацію в поточному році. Всього у 2017 році в Запоріжжі буде побудовано 7 багатофункціональних спортивних майданчиків у кожному районі міста на базі міських шкіл.

Сьогодні на відкритті стадіону в Бородінському мікрорайоні були присутні заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Павло Бланк, представники депутатського корпусу міськради, учні, батьки, жителі Дніпровського району.

- Ми задаємо нові стандарти шкільного стадіону - це багатофункціональний спортивний комплекс європейської якості, де є все необхідне для повноцінних занять спортом. Стадіон у 100-й школі - найбільший. Його площа - близько 5 тис. кв. м. Крім стандартного проекту тут передбачені окремий майданчик для 100-метрівки і смуга перешкод для довоєнної підготовки. Я впевнений, що тут будуть не тільки із задоволенням займатися спортом, але і проводити своє дозвілля учні школи і жителі району, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Учні школи підготували для гостей відкриття яскраву спортивно-розважальну програму. Після урочистої церемонії для всіх бажаючих тренери міських ДЮСШ провели майстер-класи.

Як розповів директор ЗСШ № 100 Сергій Дановский, спортивний майданчик, який був раніше в школі, не відповідав сучасним стандартам. Тепер на базі школи з'явився сучасний мультифункціональний стадіон, який може задовольнити потреби в заняттях спортом як дітей, так і дорослих.

- Тут є тренажери, гімнастичний майданчик, футбольне, баскетбольне, волейбольне поле, крім того, учні групи продовженого дня та початкових класів зможуть пограти в дитячому містечку. Особливість нашого стадіону - смуга перешкод для проведення занять по довоєнної підготовці, - розповів Сергій Данковський.

Жителі Дніпровського району зможуть займатися спортом на стадіоні під час, коли тут не проводяться шкільні заняття і тренування для вихованців ДЮСШ. Для цього в приймальні школи №100 необхідно оформити перепустку. Відвідування стадіону безкоштовне.

У 2017 році з міського бюджету виділено 65 млн. грн. на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонів. Перший стадіон був відкритий 10 вересня в Комунарському районі на базі міської школи № 7. На другому стадіоні займаються учні 71-ї школи. Такі ж стадіони відкриються: в Олександрівському районі в 98-м колегіумі, в Шевченківському районі в школі № 93, в Хортицькому районі в 92-й школі, в Заводському районі в 33-й школі.