Три сотні запорізьких студентів до свята отримали запрошення на світовий кінохіт

16.11.2017 09:35

Напередодні Міжнародного Дня студента в Запоріжжі традиційно проходить ряд урочистих заходів, присвячених цьому святу.

Щорічно до Дня студента департамент спорту, сім'ї та молоді влаштовує для найактивніших студентів Запоріжжя безкоштовний показ новинок кіноіндустрії. 300 кращих представників студентського активу зібралися 15 листопада в кіноконцертному залі ім. Довженка на перегляд фільму «Тор: Рагнарьок».

Перед початком сеансу заступник міського голови Анатолій Пустоваров нагородив Почесними грамотами та подарунками 20 учнів вузів, які активно брали участь в студентських і міських заходах, та займаються волонтерською діяльністю.

Нагороджуючи кращих, Анатолій Пустоваров підкреслив, що в Запоріжжі дуже активна студентська молодь, яка задає вірний тон і ритм місту.

- Ми завжди пишаємося нашим передовим загоном молоді, нашими студентами. Міська влада докладає всіх зусиль для того, щоб студентський рух розвивався, учні запорізьких вузів отримували якісну освіту саме в тих напрямках, які їм цікаві. Наша мета - створити всі умови для того, щоб після закінчення навчання молодь не виїжджала із Запоріжжя, а знаходила роботу тут і реалізовувала себе на благо рідного міста, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови розповів, що в Запоріжжі діють кілька комплексних програм, спрямованих на підтримку талановитих студентів і молоді в цілому. Зокрема, близько 500 учнів міських вузів отримують стипендії міського голови. Також в цьому році 14 молодих сімей отримають квартири в рамках пільгового молодіжного кредитування. Крім того, для активних лідерів студентського самоврядування та молодіжних організацій регулярно проводяться різні святкові та інтерактивні заходи.