У запорізькій школі № 55 відкрили сучасну актову залу

17.11.2017 16:42

Сьогодні, 17 листопада, в загальноосвітній школі № 55 відкрили сучасну актову залу. Педагоги, учні та їх батьки впевнені, що тепер свята в школі будуть проводитися яскравіше, веселіше і урочистіше. Адже до цього їм доводилося проводити заходи в спортзалі або просто в класах.

Загальноосвітня школа № 55 була відкрита в 1939 році. Зараз в навчальному закладі здобувають освіту близько 300 школярів. З дня заснування в школі не було актової зали, святкові заходи проводилися в спортивній залі і в навчальних класах. У червні 2017 року було прийнято рішення про переобладнання старої шкільної майстерні під сучасну залу для проведення шкільних свят. Спільними зусиллями міської влади, депутатського корпусу міської та обласної рад, в службовому приміщенні був проведений капітальний ремонт, встановлено сцену, закуплені меблі та необхідне обладнання.

На честь відкриття актової зали учні школи підготували святковий концерт. Захід відвідала директор департаменту освіти і науки міської ради Юлія Погребняк.

- У міській системі освіти другий рік поспіль відбувається справжній будівельний бум. За підтримки міської влади і депутатського корпусу ми отримали можливість створювати новий навчальний простір для маленьких запоріжців. Яскравий тому приклад - відкриття актової зали в 55-й школі. Тепер учні отримали місце для змістовного дозвілля та всебічного розвитку, - розповіла Юлія Погребняк.

Будівельні роботи проходили з червня по жовтень 2017 року. На реконструкцію приміщення було виділено близько 469 тис. грн. За ці кошти був виконаний капітальний ремонт: замінені вікна, оновлено опалення, також утеплили стіни, оновили електричну проводку, встановили сцену, встановили металопластикові двері, відреставрували запасний вихід в актовий зал (металеві двері, сходи, дах); відремонтували підсобне приміщення. Окремо з міського бюджету були виділені кошти на придбання електрообладнання, оновлення меблів та встановлення лічильника води в школі.


У 2016 році за кошти з міського бюджету в школі зробили капітальний ремонт покрівлі, оновили електрообладнання харчоблоку, привели в порядок спортивний зал. Крім того, був обладнаний комп'ютерний клас.