Власний багатофункціональний шкільний стадіон отримали мешканці Заводського району

24.11.2017 14:27

Черговий, четвертий, багатофункціональний стадіон відкрився у Заводському районі. Тепер на базі школи №33 замість старого майданчика - повноцінний спортивний комплекс, своєрідний центр дозвілля і для школярів, і для жителів району.

У 2017 році в Запоріжжі буде побудовано 7 багатофункціональних спортивних майданчиків у кожному районі міста на базі міських шкіл. Три з них вже відкрились. Стадіон у 33-й школі став четвертим, на якому вже повноцінно проводяться спортивні зайняття. З відкриттям комплексу школярів привітали заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Павло Бланк, директор департаменту освіти і науки Юлія Погребняк, депутати міськради.

- Коли ми тільки планували цей проект, не було чіткого уявлення, якими саме будуть стадіони. В кожній з обраних шкіл були свої особливості та різні за площею та розташуванням території. Сьогодні, коли на місці старих спортивних майданчиків з мінімальними можливостями, асфальтовими доріжками, ми бачимо сучасний, європейського класу стадіон, можна з впевненістю сказати, що запорізькі діти отримують найкращі умови для навчання і дозвілля. Це не лише спортивний майданчик - це місце для повноцінного сімейного відпочинку, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Учні школи підготували для гостей відкриття яскраву спортивно-розважальну програму. Після урочистої церемонії для всіх бажаючих вихованці міських ДЮСШ провели майстер-класи.

Мати однієї з учениць школи № 33 Ганна Богданова розповіла, що тепер не страшно відпускати дітей на такий сучасний стадіон.

- Дуже рада, що не лише моя донька, а й діти з прилеглих домів, інших шкіл району можуть проводити свій час на сучасному майданчику. Адже не всі батьки можуть відправити свою дитину до спортивної секції, а тут можна пограти в футбол, волейбол, баскетбол, позайматися на тренажерах. Навіть для малечі є дитячий майданчик. Це чудовий подарунок і для дітей, і для батьків, - розповіла Ганна Богданова.

На черзі - відкриття стадіонів у 98-м колегіумі в Олександрівському районі, в Шевченківському районі в школі № 93, в Хортицькому районі в 92-й школі.