Заступник міністра освіти побував на новому запорізькому стадіоні

07.12.2017 12:42

Запоріжжя з робочою поїздкою відвідав заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Він взяв участь у нараді, яка відбулась в облдержадміністрації, а також побував на новому міському стадіоні і в нещодавно відкритому дитячому садку.

Ліквідація черг в дитячі садки міста - одне із запитань, яке обговорювалося під час зустрічі заступника міністра освіти Павла Хобзея і директора департаменту освіти і науки Юлії Погребняк. Серед позитивних прикладів роботи міської влади в цьому напрямку - дитячий садок №186, в якому побував заступник міністра.

Дитячий садок «Іскра» був відкритий в липні 2017 року після проведення капітального ремонту і теромомодернізаціі. Зараз дитячий садок відвідують 112 дітей, які займаються в 6 вікових групах. Як розповіла Юлія Погребняк, за підтримки міського голови Володимира Буряка і депутатського корпусу в Запоріжжі вже другий рік поспіль реалізується план створення додаткових місць у закладах дошкільної освіти та скорочення черги в міські дитячі садки. Станом на 1 вересня, завдяки комплексним заходам, у Запоріжжі вдалося істотно скоротити чергу з 1569 (станом на 01.01.2016) дітей до 565 (станом на 01.09.2017). Заступник міністра освіти і науки наголосив на важливості роботи департаменту освіти міста Запоріжжя по розширенню мережі закладів дошкільної освіти та повної ліквідації черги на влаштування в них.

Також Павло Хобзей та Юлія Погребняк відвідали новий багатофункціональний стадіон, який був відкритий на базі запорізької гімназії № 71. Це один зі стадіонів, які були побудовані в рамках масштабного проекту з будівництва нових стадіонів у всіх районах міста. Проект вперше реалізується в Запоріжжі. На сьогодні вже завершено будівництво 5 комплексних сучасних спортивних майданчиків у Комунарському (школа № 7), Дніпровському (школа № 100), Заводському (школа № 33), Вознесенівському (гімназія № 71), Шевченківському (гімназія № 93) районах. У найближчих планах запуск стадіонів в Олександрівському та Хортицькому районах.

В ході візиту також обговорювалися і проблемні питання, які неодноразово порушував департамент освіти і науки міської ради в своїх зверненнях до Міністерства освіти і науки та Міністерства фінансів України. Зокрема це зменшення обсягів державної освітньої субвенції, передбаченої на 2018 рік, імплементація Закону України «Про освіту», особливості кадрового забезпечення сучасних навчальних закладів.