У запорізькій школі № 73 відкрили медіатеку

12.12.2017 12:23

У Запоріжжі активно розвивається система інклюзивної освіти. Для впровадження структурно-організаційної моделі інклюзивного освітнього простору в навчальних закладах міста відкриваються сучасні шкільні медіатеки.

Інноваційна бібліотека, яка поєднує в собі медіа та ігрові зони, колекцію сучасної літератури і навчальні посібники, відкрилася в 73 школі. Привітати учнів та педагогічний колектив приїхав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- За підтримки благодійного фонду Марини Порошенко в Запоріжжі активно впроваджується система інклюзивної освіти. Для всебічного розвитку і соціалізації дітей з особливими потребами на базі запорізьких шкіл успішно відкриваються медіатеки. Це майданчик для сучасної освіти, нової української школи, де діти із задоволенням проводять вільний час, спілкуються, вчаться, консультуються з педагогами, психологами та просто граються, - розповів Анатолій Пустоваров.

У школі № 73 вже другий рік працюють інклюзивні класи. Зараз в 6 спеціальних класах навчаються 13 дітей з особливими потребами. Як зазначила директор школи № 73 Лариса Ткачова, наявність медіатеки надасть нові можливості для освіти особливих дітей, а також допоможе педагогам організувати на сучасному рівні навчально-виховний процес. Під сучасний комплекс було виділено приміщення колишньої бібліотеки. На переобладнання з міського бюджету було виділено близько 356 тис. грн. Медіатека розділена на зони, де кожен відвідувач зможе знайти собі заняття: скористатися Інтернетом, почитати книгу або просто поспілкуватися за ігровим майданчиком LEGO, підготуватися до уроку. У Дніпровському районі медіатеки також відкрили на базі шкіл № 66 і 89.