Сучасні медіатека та сенсорна кімната відкрилися в школі №1 ім. Т. Г. Шевченка

15.12.2017 16:25

Сучасна медіатека, в якій можна не тільки почитати книги, а й посидіти в Інтернеті, пограти в різні ігри, відпочити, поспілкуватися з однолітками, відкрилася на базі загальноосвітньої школи №1 ім. Т. Г. Шевченка.

Сьогодні, на базі школи №1 ім. Т. Г. Шевченка відкрили медіатеку - інноваційну бібліотеку, яка поєднує медіа та ігрові зони, бібліотечний фонд видань сучасної літератури, навчальні та методичні посібники. Це сучасний комплекс, який має відповідне технічне забезпечення: комп'ютери, інтерактивну дошку, музичний центр, багатофункціональні пристрої. Привітав учнів та педагогічний колектив з відкриттям медіатеки заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Створення медіатек на базі запорізьких шкіл проходить в рамках науково-педагогічного експерименту - впровадження соціальної програми «Інклюзивна освіта - рівень свідомої нації», за підтримки Благодійного фонду Марини Порошенко. Це восьма медіатека, яку ми відкриваємо в Запоріжжі. Тут є розвиваючі ігри, книги, комп'ютери. Для дітей з особливими потребами є спеціальний мобільний сходовий транспортер для інвалідних колясок. Я впевнений, що учні будуть із задоволенням проводити тут час, - розповів Анатолій Пустоваров.

Як зазначив заступник міського голови, з першого вересня в школі №1 займаються також учні 3-й школи, будівля якої зараз зачинена для реконструкції. На сьогоднішній день в двох школах навчаються 75 дітей з особливими освітніми потребами, тому відкриття медіатеки надасть нові можливості для освіти особливих дітей. Крім того більше 2 млн. грн. було направлено на підготовку школи до додаткових навантажень. Тут оновили спортзал, замінили вікна, закупили меблі для харчоблоку, відремонтували і обладнали чотири класи для дітей з особливими потребами.

Також, за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, в першій школі обладнали сенсорну кімнату. Тут є сенсорні м'ячі, світловий проектор, м'які крісла, сухий басейн з кульками, стіл для малювання піском, різні симулятори, які допомагають розслабитися, зняти стрес. Організація такої кімнати допомагає психологу м'яко проводити профілактику і часткове лікування нервової системи та органів чуття, а дітям - знайти особисту гармонію і гармонію з навколишнім світом, відновити душевну рівновагу, зміцнити нервову систему.