Запоріжцям нагадали правила догляду за домашніми тваринами

05.12.2023 11:25

Догляд за домашніми тваринами вимагає неабиякої уваги. Тварина – це не просто пухнаста м'яка іграшка, про неї необхідно піклуватися і стежити за її здоров'ям.

Фахівці зазначають, що найголовнішими пунктами, що входять у поняття догляду за тваринами, є прості гігієнічні процедури й правильне харчування. До гігієнічних процедур належать: купання, обробка протиблошиними засобами, чистка від глистів та кліщів, стрижка тощо.

Крім того, власник має слідкувати, щоб його тварина не втекла з місця її утримання, запобігати прояву агресії з боку тварин стосовно людей, інших тварин або майна, вигулювати тварину в рамках правил, забезпечити за потреби намордником, повідцем, нашийником з ідентифікуючими позначками, забезпечувати потрібну ветеринарну допомогу (обстеження, лікування, щеплення тощо), запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин тощо.

Ветеринари підкреслюють, що власник зобов'язаний зробити своєму улюбленцю профілактичне щеплення проти сказу. У разі появи симптомів цього вірусу вилікувати тварину буде неможливо.

Про основні правила відповідального поводження з домашніми тваринами можна дізнатися в доданих матеріалах. Інформаційна брошура «Хочеш мати друга? Будь другом!» розроблена Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в рамках реалізації підходу «Єдине здоров’я» за результатами конференції щодо сказу в Україні «Співпрацюй, навчайся, ліквідуй!», яка організована ВООЗ у співпраці з Держпродспоживслужбою, МОЗ, Центром громадського здоров’я МОЗ (ЦГЗ) та у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією (FAO) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я тварин (WOAH) за фінансової підтримки Уряду Німеччини.