У Запоріжжі стартував міський проект для школярів «Уроки футболу»

27.02.2018 11:58

Перший урок з футболістами запорізького міського футбольного клубу «Металург» пройшов 27 лютого в школі № 100.

З ініціативи департаменту освіти і науки Запорізької міської ради спільно з міським футбольним клубом «Металург» в Запоріжжі стартував соціальний проект «Уроки футболу». У навчальних закладах міста для учнів 5-8 класів пройдуть уроки футболу, які проведуть тренери і футболісти МФК «Металург».

Як розповіла директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, такі заняття допоможуть повноцінно і цікаво провести уроки фізкультури, а також дозволять школярам в неформальній обстановці поспілкуватися з провідними футболістами Запоріжжя.

- Навчальні заклади зацікавлені в повноцінному фізичному розвитку і вихованні учнів. Спорт розвиває жагу до перемоги, здатність правильно сприймати поразки, вчить працювати в команді. Цей пілотний проект, який впроваджується в Запоріжжі, дасть можливість нашим учням ще більше приділити увагу заняттям спортом та здоровому способу життя, а також долучитися до національних та регіональних футбольних традицій, - зазначила Юлія Погребняк.

Перше заняття пройшло для учнів школи № 100. Майстер-клас для школярів провели тренер Ігор Лучкевич, а також гравці Едуард Сарапій і Микита Величко.

- Мета проекту «Уроки фізкультури» - долучити дітей до занять спортом і футболом. Кожен школяр талановитий в будь-якому виді спорту, і чим раніше вони почнуть займатися, тим швидше цей талант розкриється. Наша команда зацікавлена ??в тому, щоб залучати до футболу учнів міських шкіл, можливо, хтось із них стане професійним гравцем ГФК «Металург», - розповів директор КП «Міський футбольний клуб« Металург» Максим Лупашко.

Нагадаємо, початок 2018 року став вдалим для міської футбольної команди «Металург». 22 лютого МФК «Металург» завоював свій перший трофей - Кубок Придніпров'я. У фіналі запорізька міська команда вирвала перемогу у команди Першої ліги МФК «Миколаїв», а Едуард Сарапій став найкращим гравцем турніру.