У Запоріжжі відбулась міська конференція лідерів учнівського самоврядування

16.03.2018 16:01

У Запоріжжі відбулась V міська конференція «Європейський вибір молоді Запоріжжя». 200 представників учнівського самоврядування шкіл міста поділилися досвідом впровадження європейських цінностей в життя молоді міста.

Урочисте відкриття V міської конференції лідерів учнівського самоврядування «Європейський вибір молоді Запоріжжя» відбулося в актовому залі гімназії № 107 Комунарського району. У роботі конференції взяв участь заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Це традиційна конференція лідерів учнівського самоврядування. Про її важливість говорить той факт, що тут присутня активна молодь з понад 100 навчальних закладів міста. Тема конференції вибрана не випадково. Україна сьогодні як ніколи близька до європейської спільноти, і прищеплювати цінності, які найбільш затребувані в сучасному світі, необхідно з самого молодшого віку, - зазначив Валерій Еделєв.

Особливість проведення конференції шкільних лідерів у цьому році в тому, що фахівці Запорізького національного університету проведуть для школярів серію майстер-класів, які допоможуть краще організувати роботу учнівського самоврядування та максимально ефективно адаптуватися до відповідальності за своє майбутнє і майбутнє рідного міста.

Робота міської конференції складається з двох етапів. Під час першого команди районних лідерів учнівського самоврядування презентували свої проекти, які вже реалізовані в запорізьких школах. Далі робота проводиться в секціях, де фахівці Запорізького національного університету проводять майстер-класи з ораторського мистецтва, менеджменту, конкурентоспроможності на ринку праці тощо.