У Запоріжжі відзначили першу річницю роботи STEM-центру

30.03.2018 16:50

30 березня на базі позашкільного навчального закладу «Комунарський районний центр молоді та школярів» відбувся урочистий захід, присвячений першій річниці старту інноваційного міського проекту «STEM-центр».

У Запоріжжі активно розвиваються сучасні освітні напрямки. У березні минулого року на базі «Комунарського районного центру молоді та школярів» був відкритий STEM-центр. Розвиток та підтримка у молоді та дітей інтересу до науково-дослідницької, винахідницької , конструкторської діяльності та використання інноваційних технологій дають можливість у майбутньому стати успішними програмістами, інженерами, винахідниками та обрати сучасну професію – вважають викладачі центру.

За рік існування STEM-центру, його вихованці набули цінного практичного досвіду, оволоділи знаннями з робототехніки та моделювання. Протягом року була проведена низка заходів, на яких юні винахідники продемонстрували отримані навички.

З річницею вихованців та колектив закладу привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Ті знання, які дитина отримує у школі, не можуть у повному обсязі задовольнити всі її інтереси. STEM-освіта – один із перспективних напрямків, і дуже добре, що вже зараз вихованці отримують всебічну освіту з урахуванням професій майбутнього. Міська влада підтримує прагнення запорізьких дітей до отримання нових знань, і тому на честь дня народження STEM-центр отримав сучасний 3Dпринтер. Я впевнений, що він стане у нагоді під час занять у позашкільному закладі, - відзначив Валерій Еделєв.

Вихованці підготували для гостей свята яскраву розважальну програму, та влаштували виставку своїх досягнень з роботомоделювання.

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.