У запорізьких школах провели протипожежні навчання

18.04.2018 15:00

У запорізьких школах проходять планові тренувальні навчання - відпрацювання дій цивільної оборони та безпеки життєдіяльності при попереджувальному сигналі «Увага всім!».

У запорізькій загальноосвітній школі №4 влаштували умовну пожежу. За попереджувальним сигналом педагоги вивели дітей на подвір'я школи. Евакуація 605 учнів і 60 співробітників пройшла за 3 хвилини 10 секунд. Після евакуації приїхала пожежна машина, проникла в умовну зону загоряння і ліквідувала пожежу.

Як розповіла директор 4 -ї школи Оксана Гаркуша, тренувальні навчання проходять щорічно - крім евакуації для учнів організовують різні квести, перегляд навчальних кінофільмів.

Злагодженість і організованість учнів під час надзвичайних ситуацій відзначив заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Пожежні служби спільно з управлінням з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради постійно проводять профілактичні заходи в комунальних, навчальних, культурних установах, на підприємствах міста. Зараз така ж робота проводиться в приватних закладах масового скупчення людей - торгових і розважальних центрах. Результат цієї роботи - сьогодні під час тренувальної евакуації школярі злагоджено, спокійно і швидко покинули будівлю, - розповів Валерій Еделєв.

Директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк розповіла, що в цьому році з бюджету міста на протипожежні системи для навчальних установ виділено 6 млн. 395 тис. грн. Крім того, разом зі службою надзвичайних ситуацій була розроблена програма до 2022 року. Вона включає в себе ряд заходів, пов'язаних з навчанням трудового персоналу та батьківської громадськості як реагувати на надзвичайні ситуації в навчальних, дошкільних, позашкільних закладах.