У Запоріжжі вперше проходить пілотний фестиваль «Авіафест»

28.04.2018 11:44

28 квітня в Запоріжжі проходить масштабне міське свято «Авіафест». Юні запоріжці змогли проявити свої здібності в авіамоделюванні, на майстер-класах і поспостерігати за захоплюючими польотами пілотажних моделей і планерів.

У Запоріжжі активно розвиваються сучасні освітні напрямки. У міських школах і позашкільних закладах успішно впроваджують STREAM-освіту, щоб долучити молодь до науково-технічної творчості, підвищити престижність інженерно-технічних професій, що важливо для запорізького промислового регіону.

28 квітня за ініціативою департаменту освіти і науки Запорізької міської ради спільно з центром науково-технічної молоді «Політ» проходить перше міське STREAM-свято «Авіафест». Захід проведено за сприяння Акціонерного товариства «Мотор Січ».

У спортивному комплексі «Мотор-Січ» зібралися сотні любителів авіамоделювання, щоб взяти участь в майстер-класах і показати свої досягнення, влаштувавши показові польоти моделей.

Значимість таких фестивалів для запорізької молоді підкреслив заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Ті знання, які дитина отримує в школі, не можуть в повному обсязі задовольнити всі її інтереси. STREM-освіта - один з перспективних напрямків, і дуже добре, що вже зараз вихованці отримують всебічну освіту з урахуванням професій майбутнього. Можливо, саме ці діти в найближчому майбутньому стануть відомими авіаконструкторами. Сьогодні ми відкриваємо перший пілотний фестиваль. Я впевнений, що серед тих, хто сьогодні тут бере участь, є майбутні авіаконструктори і винахідники. І нехай у кожного з вас буде стільки ж посадок, скільки і злетів, - зазначив Валерій Еделєв.

Крім майстер-класів і показових виступів, провідні запорізькі вузи підготували для гостей фестивалю ознайомчі стенди з інформацією про технічні спеціальності авіаційної галузі, а також працювала виставка літератури та виставка робототехніки «Народжені літати» від Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Переможці та чемпіони міського конкурсу авіамоделювання отримали нагороди першого запорізького «Авіафеста».