Для вихователів дитячих садків Запоріжжя провели екологічний семінар

10.05.2018 10:50

В умовах постійного підвищеного техногенного навантаження на міську екологію все популярнішим стає впровадження екологічних практик у освітньому процесі. Успішним досвідом реалізації здоров’язберігаючих програм у дошкільній освіті поділилися фахівці ДНЗ №244 «Біла лілея» під час практичного семінару «Створення еколого-ергономічного простору в закладі дошкільної освіти».

Для участі у семінарі були запрошені вихователі-методисти закладів дошкільної освіти. Під час заходу вихователі взяли участь у майстер-класі з основ ландшафтного дизайну з використанням техніки оригамі та побували на екскурсії територією дошкільного закладу №244.

Завідувач ДНЗ №244 Тамара Плахтій розповіла про загальну структуру роботи дитячого саду, пріоритети діяльності та умови моделювання здоров’я зберігаючого середовища закладу. Тамара Плахтій ознайомила учасників з досвідом реалізації на базі ДНЗ проектів «Фітомодулі», «Город на підвіконні», «Зелена аптека», «Екологічна казка», «Міні-парк» тощо.

Крім того, завідувач розповіла, що на території навчального закладу, за допомогою батьків, засновано міні-парк - «Кольоровій світ дитинства», де висаджені хвойні рослини. Більшість з них – ялівці, що є генераторами поліпшення повітря. Вони, завдяки своїм корисним властивостям значно очищують повітря на території дошкільного закладу, особливо біля спортивного майданчику.

Батьки випускних груп створили яскравий та барвистий ландшафтний комплекс «Галявина казок», на квітниках створили міні-альпійські гірки, де неперервно квітнуть різноманітні рослини. Такі галявини виховують у дітей естетичний смак, креативність та екологічну компетентність.