На честь запорізьких вундеркіндів влаштували свято

16.05.2018 14:00

16 травня у великій залі міської ради відбулась урочиста церемонія вручення щорічних міських премій обдарованій і талановитій учнівській молоді міста Запоріжжя, яка досягла значних успіхів на всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, фестивалях. Так вже чотирнадцятий рік поспіль міська влада влаштовує свято на честь здібних запорізьких школярів і їх вихователів.

Щорічні міські премії встановлені для заохочення інтелектуально та творчо обдарованих дітей, їх педагогічних наставників та батьків. Розмір премій, починаючи з 2016 року, для учнів і педагогів збільшено більш ніж вдесятеро у порівнянні з іншими роками.

Сьогодні отримали грошові премії, Почесні грамоти та Подяки від виконкому Запорізької міської ради 20 команд, у складі яких талановитий підліток, його педагог-наставник та хтось із батьків. Наприклад, Олександр Шишацький, учень 11 класу ліцею «Логос», став переможцем (І місце) олімпіади з математики та переможцем у третьому (державному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, секція «Мікроекономіка та макроекономіка» (ІІІ місце). Успіхи і нагороди з Олександром розділили його вчителька Наталія Лисенко і його батько Сергій Шишацький.

Урочиста церемонія нагородження талановитих дітей та їх дорослих наставників відбулася за участі гостей свята - заступника Запорізького міського голови Валерія Еделєва та директора департаменту освіти і науки Юлії Погребняк. Вони тепло привітали учнів з високими досягненнями і висловили вдячність вчителям, вихователям, тренерам і батькам дітей за їх педагогічний талант і терпіння.

- Кожна дитина апріорі народжується талановитою. І це вже наш, дорослих, обов’язок розвивати в дитині ростки здібностей, дати їй шанс на успішну реалізацію в житті. Тому щиро вітаю з досягненнями дітей тих дорослих, які проходили кожен етап разом з ними, навчали, допомагали і підказували. Бажаю всім нових перемог, - звернувся до учасників свята Валерій Еделєв.

На завершення урочистостей одна з 20 нагороджених сьогодні – солістка ансамблю сучасної української пісні «Лілея» Іванна Шнуренко – висловила вдячність міській владі за підтримку талановитої учнівської молоді і вручила Валерію Еделєву картину , створену вихованцями центру дитячої і юнацької творчості Олександрівського району.