Запорізькі вчителі-новатори зараховані до кадрового резерву педагогів-керівників

12.06.2018 15:25

12 червня у малому залі Запорізької міської ради відбулась підсумкова сесія міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву», започаткованого департаментом освіти і науки Запорізької міськради. Сесія проходила у форматі відкритого захисту авторських управлінських та інноваційних проектів.

В межах реалізації міського проекту «Управлінська сотня кадрового резерву» у 2017-2018 навчальному році 90 слухачів ІІ потоку навчання працювали під методичним та управлінським супроводом керівників закладів освіти – партнерів проекту та методистів-кураторів науково-методичного центру департаменту освіти над створенням авторських, інноваційних та управлінських проектів.

Відповідно до наданих протоколів керівниками 8 підгруп робоча група міського Проекту визначила ТОП-20 фіналістів, які сьогодні презентували свої авторські проекти у відкритому форматі. Почесними гостями на захисті були заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв та директор департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк.

Перед початком заходу Юлія Погребняк звернулася до колег з привітанням та подякувала їм за те, що готують педагогів такого високого класу і рухають вперед систему освіти Запоріжжя.

- Сьогодні тут зібралися кращі вчителі міста. І треба відзначити у цьому проекті дуже ефективне взаємозбагачення педагогічної теорії і практики, молодіжних новаторських ідей і мудрості досвіду, - відзначив Валерій Еделєв.

ТОП-20 фіналісти захищали власні управлінські проекти під керівництвом кураторів. Кращі з кращих візьмуть участь у відборі на вакантні посади в освітніх закладах міста. Власне мета «Управлінської сотні» — підвищення професійного рівня педагогів та підготовка їх до виконання функціональних обов’язків на керівних посадах в освітній системі Запоріжжя.

Також фіналісти ТОП-10 Проекту матимуть можливість пройти стажування на Четвертій національній конференції для освітян – «EdCamp Ukraine 2018», яка пройде у липні в Харкові.