Запорізькі школи готуються до нового навчального року

16.08.2018 13:51

Незабаром у освітніх закладах Запоріжжя розпочнеться навчальний процес. Навчання у початкових класах відбуватиметься за концепцією Нової української школи. Зміни торкнулись не лише методики викладання, а й облаштування кабінетів.

У навчально-виховному комплексі № 90 цього року вперше до школи підуть 60 маленьких запоріжців. Для них підготували два класи, які повністю відповідають вимогам реформи. Обидва класи є інклюзивними та готові до навчання дітей з особливими потребами.

- Перед початком навчального року ми впевнилися, що освітні заклади готові приймати учнів. Для перших класів проведені всі необхідні зміни, підготовлені кабінети, педагоги пройшли додаткові курси. Із міського бюджету були спрямовані кошти на ремонт та устаткування кабінетів для початкової школи. Також цього року планується завершення програми висадки зелених насаджень на території освітніх закладів. Плануємо продовжити благоустрій прилеглих територій шкіл та облаштування повноцінних майданчиків для занять спортом, - розповів заступник міського голови Валерій Еделєв.

В одному з кабінетів для первачків провели капітальний ремонт. Відтепер навчальний простір поділений на зони, де дитина зможе відпочити, погратись, повчитись. Парти більше не стоять в рядочок, є килимки для відпочинку, стіни та стеля пофарбовані у приємні кольори.

Також для вчителя та учнів була облаштована «Фабрика друку» – окремий кабінет поряд с класами, де можна роздрукувати та заламінувати необхідні навчальні матеріали. Крім того, для впровадження ігрових методик навчання для кожного першокласника придбали набір «Шість цеглинок».

Капітально відремонтували кабінет для першокласників і у загальноосвітній школі №17. Тут цього року за парти вперше сядуть 33 учні. Були замінені електрична проводка, оновлені стелі, стіни і підлога, придбана електроніка для «Фабрики друку».