Триває підготовка шкіл Запоріжжя до навчання за новими стандартами

21.08.2018 14:10

З початку вересня запорізькі школи розпочнуть навчання у початкових класах відповідно до концепції Нової української школи.

91 першокласник навчатиметься за новою методикою у школі № 101, що у Шевченківському районі Запоріжжя. На дітлахів чекають оновлені кабінети та ігрова кімната для активного відпочинку з килимом, кріслами-мішками, м’якими різнокольоровими пуфами та набором м’яких меблів для гри. Як розповіла директор школи № 101 Ірина Вітковська, спільними зусиллями була виконана велика підготовча робота.

- На майбутній навчальний рік сформовані три перших класи, педагоги пройшли відповідне навчання. У кабінетах та загальному коридорі виконаний капітальний ремонт, підготовлені відповідні зони навчання, відпочинку, творчості та пізнавальної діяльності. Створені всі умови для того, щоб у дітей зранку та під час навчання зберігався гарний настрій, щоб вони із задоволенням проводили тут свій час, – зазначила Ірина Вітковська.

В трьох навчальних кабінетах для першокласників обладнано тематичні осередки: навчально-пізнавальної діяльності, змінного тематичного осередку, художньої творчості, відпочинку, ігрового. Класи оснащені магнітно-маркерними дошками, стендом творчості для змінної виставки робіт, настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор. Є індивідуальні бокси для зберігання особистих речей та набір-конструктор Lego «Шість цеглинок». Також, відповідно до нових вимог, створено мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи, творчості та гри.

Як зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв, триває підготовка початкових шкіл до нового навчального року. Відбулося суттєве оновлення освітнього простору для першокласників. Це не лише зміни у підході до навчання, це і нові кабінети, в яких діти отримуватимуть знання та відпочиватимуть на перервах. Головне прагнення – поступово «вирівняти» всі школи міста та підтягнути їх до європейського рівня.

- Незабаром маленькі запоріжці розпочнуть навчання за новими стандартами. Багато зусиль міської влади, депутатського корпусу, батьківської громадськості спрямовані на те, аби зробити навчання для дітей зручним та цікавим. Відремонтовані класи, придбані нові меблі. На сьогодні запорізькі школи готові до початку нового року, – відзначив Валерій Еделєв.

Змін зазнали і кабінети для першокласників у школі № 65. Тут за парти сядуть 95 учнів початкової школи. У навчальному закладі зроблено акцент на сучасне оформлення меблів, стін, стендів. Вони яскраві та цікаві для дітей. Завдяки модернізації шкільних меблів, першокласники матимуть змогу самостійно користуватися шкільним приладдям, роздатковими матеріалами для навчання, творчості та гри, адже вони розташовані зручно та відкриті для всіх. Змінилися і шкільні коридори: вони стали ігровими майданчиками для активного відпочинку, де кожен маленький учень зможе поспілкуватися в колі своїх однокласників, пограти в активні та розвиваючі ігри.