У Запоріжжі буде розіграний Кубок міста на кращий стартап

29.08.2018 15:48

Сьогодні в ході 31-ї сесії Запорізької міської ради депутати затвердили зміни до «Програми фінансування деяких заходів щодо сприяння розвитку малого та середнього підприємництва у місті Запоріжжі на 2018 рік» стосовно розподілу витрат бюджету міста на фінансування заходів цієї Програми.

У Запоріжжі пройде фестиваль «Startup Fest». Це передбачають зміни, що були внесені у відповідну програму.

Враховуючи законодавчо закріплені євроінтеграційні пріоритети розвитку держави, актуальним питанням сьогодення є підтримка розвитку інноваційних проектів та стартап руху серед підприємців.

Тому вирішено провести у Запоріжжі фестиваль «Startup Fest», конкурс інноваційних стартапів з фінансуванням переможців. Головною метою фестивалю є популяризація стартап-руху в м. Запоріжжя шляхом створення презентаційно-освітнього майданчика для авторів стартапів та інструментами для їх підготовки, вдосконалення та реалізації.

Ключові завдання заходів: підвищення інтересу мешканців міста різних вікових груп до інженерії, точних, природничих наук та інновацій; виявлення та заохочення активних і обдарованих осіб, які ведуть підприємницьку діяльність або бажають відкрити власну справу; популяризація стартап-руху в Запоріжжі шляхом організації конкурсу інноваційних стартапів; поширення прикладів успішних підприємців для наслідування в молодіжному середовищі.