У Запоріжжі обговорили старт Нової української школи

31.08.2018 14:05

Напередодні початку нового навчального року в Агентстві регіональних ініціатив відбулась прес-конференція за участю фахівців департаменту освіти і науки Запорізької міської ради та територіальних відділів освіти. Учасники заходу обговорили підготовку навчальних закладів міста до нового навчального року, створення нового освітнього простору, розповіли про технічне забезпечення молодших класів та пріоритети у підготовці педагогів до праці в умовах реформування галузі.

З 3 вересня у 109 запорізьких школах розпочнуть навчання 7 тисяч 662 першокласники. На дітлахів чекають оновлені кабінети з різноманітними зонами, де вони зможуть навчатись, пограти та відпочити.

– Для освітян Запоріжжя, як і для всієї освітньої системи нашої держави, незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Він особливий, оскільки це рік старту нової реформи, підґрунтям якої є концепція розвитку Нової української школи. Перший етап реформування освітнього простору – це зміна підходу до навчання у початковій школі. І саме цей етап ми розпочинаємо впроваджувати в усіх навчальних закладах вже з вересня цього року, – зазначила заступник директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталя Вітковська

Як розповіла Наталя Вітковська, у Запоріжжі за всебічної підтримки міської влади та депутатського корпусу заздалегідь була проведена велика підготовча робота. Окрім державної субвенції на втілення реформи були спрямовані кошти міського бюджету.

– Окремо варто наголосити, що ще минулого року в 100 українських школах впроваджувався пілотний проект Нової української школи. Однією з таких шкіл була запорізька загальноосвітня школа № 91, що у Хортицькому районі. Її педагоги першими впроваджували новий освітній простір, їх досвід став певною базою для інших учасників процесу, – розповіла Наталя Вітковська.

Для впровадження реформи Нової української школи згідно вимог Міністерства освіти і науки України були придбані дидактичні матеріали, меблі, комп’ютерне обладнання та інше. За рахунок коштів місцевого бюджету були проведені ремонти у класах та навчальних блоках.