У Запоріжжі збільшили фінансування програм освітньої галузі

28.02.2019 17:25

На сесії міської ради депутати затвердили зміни до програми «Освіта на 2019-2021 роки». Збільшення фінансування передбачається за рахунок розподілу залишків субвенції з державного бюджету, а також додаткових коштів з бюджету міста.

Зокрема додаткові 10 млн грн за рахунок залишку державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій планується спрямувати на капітальний ремонт спортивних залів у школах № 95 та № 101, а також на придбання інтерактивної проекції на підлогу з програмним забезпеченням.

Ще 7,7 млн грн із залишків освітньої субвенції планується виділити на обладнання для ресурсних кімнат. Також за рахунок субвенції на державну підтримку осіб з особливими потребами для учнів спеціальних класів придбають спеціальні засоби корекції на загальну суму 7 млн грн.

Крім того, додатково 21 млн грн планується спрямувати на термомодернізацію освітніх закладів, реконструкцію будівлі міського Палацу дитячої та юнацької творчості, будівництво сонячної станції з установкою для реалізації проекту «Еко-технології для позашкільного закладу «Міський Палац дитячої та юнацької творчості», проведення поточних ремонтів кабінетів початкової ланки закладів загальної середньої освіти, та створення умов для проведення корекційно-розвиткових занять дітей на інклюзивній та індивідуальній формі навчання.