Чотири запорізьких школи увійшли до рейтингу ТОП-100 найкращих в Україні

21.03.2019 16:57

За результатами зовнішнього незалежного тестування 2018 року 4 запорізьких школи увійшли до рейтингу ТОП-100 найкращих шкіл України. Сьогодні, 21 березня, під час розширеного засідання Ради директорів при Запорізькому міському голові, керівники навчальних закладів були відзначені Почесними грамотами виконкому Запорізької міської ради.

На заході були присутні заступник міського голови Валерій Еделєв, а також аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Кларісс Броссар, фахівець з питань комунікації Посольства Франції в Україні Жасміна Гріффель, директор французького культурного центру «Альянс Франсез» Людмила Богдановська.

- Міська влада і депутатський корпус приділяють багато уваги реформуванню та розвитку системи освіти Запоріжжя. Цього року з міського бюджету виділено рекордну кількість коштів на програми освітньої галузі. Але крім того, що ми багато проводимо капітальних, поточних ремонтів та вкладаємо в інклюзивну систему освіти, маємо великі досягнення і в педагогічній майстерності. Вперше одразу чотири запорізькі школи увійшли до сотні кращих шкіл України. Сьогодні ми вітаємо колективи цих закладів зі значним успіхом. Сподіваємося, наступного року в рейтингу вже буде десять запорізьких навчальних закладів, - зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв.

Директори шкіл № 28, 31, 93, а також Класичного ліцею були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Рейтинг ТОП-100 найкращих шкіл України складається вже третій рік поспіль. Вихідними даними для розрахунку слугують результати зовнішнього незалежного тестування 2018 року. До переліку могли потрапити лише ті школи, в яких ЗНО здавали більше 20 випускників. При підрахунку середнього балу враховувалися оцінки за ЗНО з усіх предметів. Якщо ж випускник не подолав мінімальний бал, то його результат також враховували та оцінювали в нуль балів.