У Запоріжжі обговорили нову стратегію розвитку молодіжної міськради

26.04.2019 17:25

Сьогодні, 26 квітня, у великій залі Запорізької міськради відбулася ювілейна 30-а сесія міської молодіжної ради. На порядку денному сесії, на якій були присутні 31 з 38 депутатів, було 8 питань. Головним стало обговорення нового вектора діяльності молодіжних обранців.

На початку заходу за пропозицією голови міської молодіжної ради Сергія Ільченка депутати вшанували хвилиною мовчання 33-ю річницю трагічних подій 26 квітня 1986 року - аварії на Чорнобильській АЕС.

Порядок денний сесії в основному був присвячений обговоренню підготовки до культурно-масових заходів - «Велодень», «Фестиваль сім'ї», «Кольорове місто» та інших. Також було запропоновано внести до нього обговорення «Нової стратегії розвитку Запорізької міської молодіжної ради».

Як зазначив Сергій Ільченко, тісна співпраця молодіжних депутатів з управлінням по роботі з сім'єю та молоддю міськради дуже продуктивна, але час задуматися, наскільки молодіжна міськрада здатна впливати на інфраструктурні, соціальні та правові питання, що стосуються молодих запоріжців. На його думку, настав час змістити акцент молодіжного парламенту з культурно-розважальних заходів на реальний вплив на життя молоді міста.

Одним з головних положень винесеної на обговорення «Нової стратегії розвитку Запорізької міської молодіжної ради» є закріплення депутатів від молоді за постійними комісіями Запорізької міськради з вимогою брати участь в засіданнях цих комісій.

- Кожен з вас, депутатів молодіжної міськради, багато зробив для змістовного дозвілля запоріжців, про що свідчить кількість проведених в місті фестивалів і спортивних заходів. Це дуже важливо і чудово. Але в той же час, ми дещо залишили поза увагою реальні соціальні проблеми молоді. Час нам активніше братися за відстоювання інтересів молодих запоріжців, - підкреслив голова міської молодіжної ради Сергій Ільченко.

Депутати обговорили та прийняли «Нову стратегію розвитку Запорізької міської молодіжної ради» з урахуванням того, що протягом місяця, до наступної сесії, будуть аналізувати актуальні проблеми молоді і свою депутатську діяльність відповідно до цих запитів.