Запорізькі школи готові до нового навчального року

29.08.2019 16:44

Незабаром у освітніх закладах Запоріжжя розпочнеться навчальний процес. Завершуються останні приготування в будівлях навчальних закладів. На дітлахів чекають оновлені кабінети та цікаві ігрові зони з мультимедійним обладнанням.

До школи № 76 в Олександрівському районі цього року вперше підуть 32 учні першого класу. Для того, щоб і новачкам, і старшим школярам було цікаво та комфортно відвідувати навчальний заклад, впродовж червня-серпня були проведені ремонтні роботи. Зокрема старе асфальтне покриття в дворі школи замінили сучасною плиткою з візерунком, для дітей з особливими освітніми потребами встановлений пандус.

- Незабаром розпочинається новий навчальний рік, і перед міською владою стояло основне завдання  - підготувати заклади до навчального процесу. Більшість шкіл міста побудовані у 60-ті роки і давно потребують капітального ремонту. Однак дуже складно одночасно привести до ладу таку кількість освітніх закладів. Тому були обрані найголовніші напрямки - протягом літа виконано більш ніж 400 поточних та капітальних ремонтів. Зокрема на школу № 76 було витрачено понад 1,8 млн грн. Це кошти міського, обласного бюджетів, субвенція з державного бюджету. У дворі закладу тепер нове покриття, на якому зручно та безпечно проводити лінійки та просто йти до школи, створені умови для дітей з особливими потребами, облаштовані кабінети для молодших класів, виконаний поточний ремонт, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Родзинкою нового навчального року в 76-й школі стане інтерактивна підлога, на якій учні молодших класів зможуть погратися під час перерв. Проекцію на підлогу з програмним комплексом облаштовано за рахунок субвенції з державного бюджету. Вартість обладнання - 116 тис. 800 грн. Програмний комплекс проектора включає в себе до 40 освітніх та розважальних вправ, які допоможуть дітям в ігровій формі опановувати нові знання та навички. Також для учнів інклюзивних класів обладнали ресурсну кімнату з сенсорною дошкою. Для підготовки до осінньо-зимового періоду замінено запірну арматуру.