У Шевченківському районі відбулася нарада освітян

30.08.2019 11:10

У Шевченківському районі Запоріжжя пройшла серпнева нарада педагогічних працівників закладів освіти району. Головне питання - підсумки розвитку освітньої галузі у 2018/2019 навчальному році та визначення завдань на новий 2019/2020 навчальний рік. Захід відбувся у приміщенні ЗНВК «Вибір».

Під час наради освітяни обговорили результати ЗНО. Так, у Шевченківському районі два випускники отримали вищий бал - це учні ліцею «Перспектива» Антон Клименко (200 балів з математики, педагог Світлана Валеріївна Зозуль) та Владислав Баклан (200 балів з хімії, педагог - Анна Миколаївна Остапенко).

Лідерські позиції серед закладів освіти району залишає за собою запорізька гімназія № 93, нині вона займає 1 місце в рейтингу шкіл міста за результатами ЗНО, 42 місце за рейтингом навчальних закладів України.

Взірцем для освітян району цього року стала вчитель запорізького ліцею №34 Світлана Георгіївна Прус. Вона здобула почесне ІІ місце на державному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Основи здоров’я».

Запорізька школа І-ІІІ ступенів №101 – учасник проекту «Демократична школа: програма підтримки освітніх реформ в Україні», який здійснює Міністерство освіти і науки України спільно з Урядом Норвегії, Європейським центром ім. Вергеланда (Осло, Норвегія) за підтримки Ради Європи. Мета проєкту – підтримка демократичного розвитку та системних змін середньої освіти в Україні, сприяння втіленню принципів Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та прав людини і зміцнення суспільної єдності і взаєморозуміння між різними регіонами нашої держави. На сьогодні 260 шкіл України є учасниками проекту, ЗЗШ №101 – єдина школа-учасник в Запоріжжі.

Продовжуються створюватися умови для соціальної адаптації учнів району з особливими освітніми потребами. Наразі в 10 закладах освіти відкрито ресурсні кімнати. Проведено ремонтні роботи на суму 1,5 млн грн. Закуплено все обладнання для корекції дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, порушеннями зору - на суму 3 млн грн. Для дошкільного навчального закладу № 100 «Гармонія» придбане унікальне обладнання сходолаз для дітей з порушеннями рухового апарату.

У закладах освіти № 34, 68, 77, "Мрія" зроблено капітальний ремонт класних приміщень нової української школи на суму 750 тис. грн. З місцевого бюджету виділено 2,1 млн грн. для закупівлі шкільного автобуса для підвезення учнів до закладів освіти Шевченківського району.

Зростає кількість закладів освіти - учасників міської програми «Громадський бюджет». За 4 роки з 2016 по 2019 роки кількість збільшилася з 2 до 15 учасників.

Вже виконано роботи по проєктах:

  • замощення плиткою шкільного подвір’я школи № 4 на суму 300 тис. грн;
  • облаштування дитячого ігрового майданчика для відпочинку та гри «Граймо разом!» на суму 300 тис. грн у школі № 101;
  • реконструкція волейбольного майданчика «Волейбол для всіх» на суму 450 тис. грн у школі № 101;
  • облаштування тренажерного майданчика на суму 300 тис. грн у навчально-виховному комплексі № 42;
  • облаштування пішохідної доріжки до центру розвитку «Надія» на суму 300 тис. грн.

Продовжуються роботи з встановлення гумового покриття на баскетбольному майданчику ліцею «Перспектива».

Заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Зоя Лимарчук вручила Подяку районної адміністрації керівникам закладів освіти району та привітала з початком нового навчального року.