Запорізькі ОСББ отримають додатково 500 тисяч гривень на відшкодування відсотків за «теплими кредитами»

27.11.2019 17:50

На сесії Запорізької міської ради затвердили рішення про спрямування додаткових коштів на відшкодування відсоткових ставок за «теплими кредитами», якими користуються об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. Через високий попит на «теплі кредити» з бюджету міста виділили ще 500 тисяч гривень.

У Запоріжжі існує програма відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими в кредитно-фінансових установах. Програма діє для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів на реалізацію енергозберігаючих проєктів в житлово-комунальному господарстві на 2018-2020 роки.

Програмою затверджені кошти в сумі 5,1 млн гривень. На теперішній час фактичні видатки склали 5 099,899 тис. грн. Наразі участь у програмі беруть 256 будинків ОСББ та ЖБК. Загальна сума кредитів, отриманих у банках на енергозберігаючі заходи, складає 74,67 мільйонів гривень.

Для подальшої компенсації відсотків за «теплими кредитами» на сесію було винесено пропозицію щодо додаткового фінансування. Депутати міськради проголосували за виділення ще 500 тисяч гривень на 2019 рік.