У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

10.03.2020 15:15

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 5 березня до студії завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров та відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно на початку програми Анатолій Пустоваров розповів, що відбувалось у місті, які питання підіймались та як їх вирішували.

- З приходом весни місто продовжує свій розвиток, зокрема й у сфері благоустрою. Чимало зусиль міська влада докладає для цього, і запоріжці також саме благоустрій вважають одним з ключових напрямків, які мають розвиватись у Запоріжжі – про це свідчать результати проведеного соціального опитування «Формуємо бюджет разом». Триває реконструкція скверу Піонерів, розпочались і роботи на площі Запорізькій. На другому об’єкті в першу чергу будуть проведені роботи з укріплення фундаменту та заміни усіх мереж, - розповів Анатолій Пустоваров.

Продовжується реалізація міської програми розвитку бібліотек. Два оновлені заклади вже відкрили після реконструкції - один розташований по проспекту Маяковського, 7, другий – по проспекту Соборному, 173.

- Разом з бібліотекою по вул. Гоголя – це вже три таких оновлені заклади у Запоріжжі. Вони не лише повністю оновили свій дизайн, а й створюватимуть новий підхід до роботи. До кінця року плануємо відкрити ще дві таких. Ремонтні роботи нині тривають у бібліотеках Заводського та Комунарського районів, - зазначив заступник міського голови.

Втім найголовнішим питання тижня стало наведення порядку в харчуванні в дитсадках та школах. За дорученням міського голови контроль за його організацією посилили. Крім того, привели до норми ціни на продукти та почали роботу над створенням комітетів громадського контролю дитячого харчування, куди зможуть увійти батьки, депутати, громадські діячі тощо. Укладені договори з лабораторіями щодо перевірки продуктів, які викликають сумніви.

- Не менш важливе питання – розвиток медичної галузі. Наразі ми комплексно, відповідно до міської програми, покращуємо роботу первинної ланки медицини. Вже майже 8 амбулаторій повністю приведені до ладу, дитячі та дорослі. Продовжується оновлення обладнання у міських лікарнях. Зокрема днями кабінет цифрового рентгену був відкритий у лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Важливою його перевагою є низька доза опромінення, а також чіткість знімків у порівнянні з плівкою. Їх можна зберігати на цифрових носіях, надсилати через мережу Інтернет, або ж друкувати на принтері зі збереженням якості. Там же закінчуємо ремонтувати приміщення для ангіографічного кабінету. Обладнання дороговартісне, але допоможе врятувати сотні життів. У травні вже плануємо запустити, - розповів Анатолій Пустоваров.

У другій частині програми заступник міського голови відповідав на питання запоріжців. Ставити їх можна телефоном чи написавши на сторінку у Фейсбук. Зокрема мешканців цікавили реалізація програми єМалятко, заходи щодо профілактики та недопущення розповсюдження коронавірусу, завершення опалювального сезону, проведення фестивалю Jazzy.