У двох запорізьких школах відкрилися перші медіатеки

25.09.2017 12:30

Как сообщает департамент образования и науки Запорожского городского совета, в Запорожье впервые в общеобразовательных школах № 83 (Коммунарский район) и «Основа» (Вознесеновский район) открыты медиатеки.

Медіатека поєднує медіа- та ігрові зони, бібліотечний фонд видань сучасної літератури, навчальні й методичні посібники. Це сучасний комплекс, який має відповідне технічне забезпечення: комп'ютери, інтерактивну дошку, музичний центр, багатофункціональні пристрої. Медіатека надасть нові можливості для реалізації індивідуальних програм розвитку дітей, організувати педагогам на сучасному рівні навчально-виховний процес, який направлено на надання якісних освітніх послуг. Відкриття медіатек – це перший крок до створення сучасного освітнього середовища, яке відповідає вимогам нової української школи та європейським освітнім стандартам.

У Запоріжжі набуває розвитку інклюзивна освіта. Міністерством освіти і науки України в рамках пілотного проекту Благодійного фонду Порошенка, який очолює Марина Порошенко, започатковано проведення науково-педагогічного експерименту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області». Запорізькі загальноосвітні школи №№ 3, 66, «Основа», 83 визначено базовими навчальними закладами з наданням їм статусу експериментальних закладів всеукраїнського рівня. Це дозволить розробити й апробувати структурно-організаційну модель інклюзивного освітнього середовища та поширення її у всіх регіонах України.

З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами в школі № 83 у 1 та 2 класах, в школі «Основа» у 1-А, 1-Б, 2-Б, 5-Б класах запроваджено інклюзивне навчання, де навчається всього 11 учнів (школа № 83 – 4, «Основа» - 7).

За підтримки міської влади, депутатського корпусу у 2017 році виділено кошти з місцевого бюджету в розмірі 1047000 грн для придбання обладнання 8 медіатек по місту, які будуть відкриті до кінця року.