Запорізький міський дитячий симфонічний оркестр став переможцем міжнародних конкурсів

15.01.2021 12:18

За інформацією департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, симфонічний оркестр міської дитячої філармонії у грудні взяв участь у декількох міжнародних конкурсах-фестивалях. Конкурси відбувалися у дистанційному форматі у Словакії, Іспанії та Великобританії.

Серед учасників були музичні колективи та солісти з близько 10 країн світу. За результатами участі в конкурсах юні запорізькі музиканти отримали 3 звання лауреата І ступеня.

Також колектив взяв участь у XI Відкритому дистанційному музичному фестивалі-конкурсі «Зимові візерунки», що відбувався у м. Генічеськ Херсонської області, та здобув Гран Прі. Журі відзначило високий професійний рівень дитячого колективу, злагодженість звучання, цікавий репертуар. Аранжування творів конкурсної програми спеціально для дитячого колективу виконав запорізький музикант, артист Запорізького академічного симфонічного оркестру обласної філармонії Дмитро Мітнік.

У планах колективу на майбутнє – нова програма, участь у різних проєктах та конкурсах, концерти у Запоріжжі та інших містах України по завершенні карантину.

Нагадаємо, симфонічний оркестр міської дитячої філармонії було створено у 2018 році за ініціативи департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. У колективі грають 48 учнів та випускників мистецьких шкіл міста Запоріжжя. Диригент – Надія Другова.