Депутати бюджетної комісії ознайомилися з фінансовим планом КП «Запоріжелектротранс» на 2021 рік

04.02.2021 12:20

Комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» представило свій фінансовий план на засіданні постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів. Під час презентації представники підприємства повідомили основні цифри, що стосувались доходів та видатків, а також розповіли про плани з реалізації програми покращення рухомого складу.

Кількість пасажирів, яких планує обслужити «Запоріжелектротранс» протягом поточного року - 19 млн людей у трамваях, 23 млн – в автобусах, 9 млн – у тролейбусах. Як зазначають представники КП, розраховані цифри – максимальні, без урахування дії карантинних обмежень.

Нині на балансі підприємства перебувають десятки трамваїв, тролейбусів та 101 автобус. Цей транспорт обслуговує 7 трамвайних маршрутів, 9 тролейбусних та 12 автобусних. У подальших планах – продовження реалізації програм з покращення рухомого складу підприємства. Зокрема збирання 3 трамваїв у рамках програми Володимира Буряка "Запорізький трамвай", придбання 50 автобусів (продовження лізингових платежів), придбання 12 трамваїв з держав ЄС, придбання 5 тролейбусів з автономним ходом і 4 європейських автобусів.

Під час презентації члени комісії цікавилися показниками собівартості проїзду в електротранспорті, перевезеннями пільговиків та виплатою компенсації за це, посиленням контролю за сплату проїзду, запровадженням електронного квитка.

- В усьому транспорті вже встановлені валідатори, що дають змогу безконтактно сплачувати за проїзд. Це і є першим важливим кроком до впровадження електронного квитка. На наступні засідання комісії ми просимо представників «Запоріжелектротрансу» надати плани подальших дій щодо реалізації цього проєкту. Крім того, запланований наразі на 2021 рік пасажиропотік – це цифри максимально можливі. Ми просимо "Запоріжелектротранс" розробити варіант плану роботи з урахуванням продовження дії карантинних обмежень, - зазначив голова постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів Олег Корольов.