Відбулося засідання постійної комісії Запорізької міської ради з питань охорони здоров'я

03.03.2021 15:10

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулись засідання постійних депутатських комісій. Депутати, що входять до складу постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, ознайомилися з роботою комунального підприємства «Примула».

Це підприємство було створене на базі комунальних аптек Запоріжжя. Наразі у складі КП 4 аптеки та 11 аптечних пунктів, де здійснюється роздрібна торгівля лікарськими засобами. Три аптеки також займаються виготовленням медикаментів та відпуском наркотичних засобів за рецептами лікарів.

Як розповіла директор КП «Примула» Олена Красовська, підприємство є учасником низки урядових програм, зокрема з забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет, препаратами для хворих з пересадженими органами, «Доступні ліки», здійснює обслуговування населення за пільговими рецептами.

- Всі ці програми, які ми обслуговуємо, є малодохідними, оскільки держава регулює ціни на медикаменти для соціально захищених категорій населення. Проте минулий рік підприємство завершило з прибутком у розмірі 328 тисяч гривень, - зазначила Олена Красовська.

Заслухавши звіт керівника підприємства, депутати профільної комісії дійшли згоди щодо необхідності запровадження низки заходів задля розвитку та підвищення прибутковості підприємства.

Окрім цього, народні обранці провели виїзне засідання на базі КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги», де ознайомилися з процесом будівництва нового приймально-діагностичного відділення.

Нагадаємо, від минулого року Запоріжжя бере активну участь в урядовій програмі EMERGENCY-2020. Вона спрямована на створення сучасних приймальних відділень у лікарнях країни. В рамках програми в двох лікарнях Запоріжжя - 9-й міській та Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги - будуть облаштовані приймально-діагностичні відділення європейського зразка. За кошти бюджету міста було здійснено обстеження та проєктування, експертизу проєктної документації; отримано дозвіл на будівництво; проведено тендери на будівельно-монтажні роботи, визначені переможці та укладені договори. Загальна вартість реконструкції приймально-діагностичних відділень складає близько 60 мільйонів гривень, без урахування закупівлі обладнання.