У Запоріжжі спрямують додаткові кошти на розвиток і утримання житлово-комунального господарства Запоріжжя

10.09.2021 16:20

У ході пленарного засідання 7-ї сесії міської ради депутати внесли зміни до діючої «Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Запоріжжя на 2018-2022 роки». Згідно з документом планується здійснити перерозподіл коштів за низкою заходів програми.

Зокрема планується спрямувати 27,3 млн грн на виконання капітальних ремонтів об’єктів житлового фонду. Зокрема, 8,2 млн грн буде направлено на капітальний ремонт транзитних трубопроводів.

Також додаткові 500 тисяч гривень необхідно виділити на придбання однокімнатної квартири для відселення родини з аварійного будинку по вулиці Посадочній, 17. Ще 609 тисяч гривень за рахунок субвенції з держбюджету направлять на придбання комунального житла для передачі в тимчасове користування внутрішньо-переміщеними особам. Додаткові 245 мільйонів гривень планується виділити на фінансову підтримку комунальних підприємств.

Окрім цього додаткового фінансування у розмірі 4 млн гривень потребує реставрація житлового будинку по пр. Соборний 234. Також 9,3 млн грн необхідні на реконструкцію системи холодного водопостачання та встановлення підкачуючого насосу ХВП у низці житлових будинків. Додаткове фінансування у розмірі 1,9 млн грн виділять на будівництво самопливного каналізаційного колектора по вул.Військоматській. Ще 3,8 млн грн за рахунок коштів субвенції з державного бюджету будуть направлені на благоустрій території між будинками по вул. Чарівна, 127 та Цитрусова, 6. 120 тисяч гривень з бюджету міста спрямували на проєктування ремонту квартир у постраждалому від пожежі будинку по вул. Медведєва, 7. 

Додаткове фінансування у розмірі 28,7 мільйонів гривень планується виділити на поточні ремонти асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів в районах міста, і 13,3 мільйонів гривень - на утримання внутрішньоквартальних територій. 

Депутати підтримали запропоновані зміни.